Falunap Búcsúszentlászlón

bszl_110813_02.jpg

Búcsúszentlászló és Pusztaszentlászló küldöttsége együtt utazott el július elején Erdélyországba, Tordaszentlászlóra a XVI. Szentlászló találkozóra. Az utazás és az eltöltött napok során nagyon jó, baráti kapcsolat alakult ki a két csapat között, így a hazaúton, Molnár Gyula Búcsúszentlászló polgármestere meghívott bennünket az augusztus 13-i falunapra.
Pusztaszentlászlóról népes küldöttséggel érkeztünk a rendezvényre, aminek meghívója is sokat sejtetett és nem csalódtunk. Búcsúszentlászlón nagyon színvonalas és jó hangulatú rendezvényen vettünk részt.
Az ebéd után kezdődött folyamatos programokból egy kis ízelítő: Volt fazekas foglalkozás, vízifoci és csúszdás ugráló vár, egészségügyi szűrés (vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, testzsír mérés), főzőverseny 19 nevezővel, arcfestés, hajfestés.
A folyamatos programokkal párhuzamosan kezdődtek a kulturális műsorok, amelyben szerepeltek a helyi előadók, citeraműsorral, paródiával, népdalénekkel.
A környékbeli fellépőket a nagykutasi Alternatív Színpad képviselte, a legnagyobb sikert Szil község Hagyományőrző Egyesületének, élő népzenével fellépő 50 fős néptánc csoportja és a 10 fős Linkószer citerazenekara aratta. Az esten fellépett még a Helikon Táncegyüttes és Kaczor Feri.
Nekem Szabóné Istenes Melinda alpolgármester kalotaszegi népdalai tetszettek.
Közben megkóstolhattuk a főzőversenyen elkészült étkeket.
A falunapot szabadtéri bál zárta.
Köszönjük, hogy ott lehettünk.
A falunapról néhány képet feltöltöttem a képgalériába.