Honlap használata

Fogalmak
Mi az interaktív portál?
Az internet kezdeti időszakában - és még sok honlapon ma is - az információáramlás a weboldal üzemeltetőjétől, gazdájától áramlott az olvasó felé, tehát az üzenet, csak egyirányú volt.
A legkorszerűbb webes technológiák segítségével ez az információáramlás már nem csak egyirányú lehet.
Az újabb technológiák segítségével a weboldal olvasója is szerkesztheti a weboldal tartalmát, írhat az oldalra, reagálhat az oldalon megjelent hírekre, hozzászólásokra.
A kommunikáció tehát két, illetve többirányú lehet.

Mi a Tartalom Kezelő Rendszer?
A honlapok interaktivitása csak úgy segíthető, ha a felhasználóknak nem kell rendelkezniük honlap készítési ismeretekkel. A CMS rendszerek lehetővé teszik, hogy az interaktív honlap felhasználói, alapvető számítógép használói (egyszerű szövegszerkesztési) ismeretekkel is képesek cikkeket, híreket, hozzászólásokat - összefoglaló néven tartalmakat – küldeni a honlapra.

Mi a Közösségi oldal?
Az interaktív honlapok általában valamilyen közös tématerület köré szerveződnek, ezért közösségi portáloknak hívjuk őket. Az esetek többségében a portál valódi közösségeket köt össze.

Tartalom beküldés
Tartalom beküldés, vagy tartalom feltöltés az a folyamat, amikor egy cikket, hírt, hozzászólást helyezünk el a honlapon. Ez a CMS rendszernek köszönhetően körülbelül ugyanolyan bonyolultságú művelet, mint egy e-mail megírása.
Tartalmat – cikket, hírt, fórum hozzászólást - általában regisztrált felhasználók tudnak elhelyezni egy oldalon, ezért ehhez az oldalra – felhasználónév és jelszó beírásával – be kell jelentkezni.
A www.szentlaszlo.eu oldalon a bejelentkező ablak a bal oldali menü tetején helyezkedik el.
A www.szentlaszlo.eu oldalon, tartalomfeltöltés, csak bejelentkezett felhasználók számára lehetséges. Bejelentkezés után a bal oldali menü tetején jelenik meg a bejelentkezett felhasználó saját menüje, legfelül a bejelentkezett felhasználó felhasználói nevével.
Tartalom beküldése az ebben a menüben található Tartalom beküldése menüpontban lehetséges.
A tartalmak mindig egy címből és valódi tartalomból állnak.
A megfelelő tartalomrészeket kitöltve a tartalom ténylegesen beküldhető.
A tartalom tényleges beküldését - a szerverre való eljuttatását - a szerkesztőoldal alján található - Beküldés - gombbal tehetjük meg.

Tartalomtípusok
Egy egyszerű, közösségi, interaktív oldalra általában az alábbi tartalomtípusokat lehet feltölteni.

Cikk
Ha egy szakcikket, egy tanulmányt, vagy egy impresszum oldalt szeretnénk létrehozni, érdemes használni a cikk tartalomtípust. A cikk tartalomhoz - alapbeállításban - nem várunk hozzászólást.

Hír
Ha egy hírt, egy közleményt szeretnénk létrehozni, érdemes használni a hír tartalomtípust.
A hír tartalomhoz - alapbeállításban - a többi regisztrált felhasználó hozzászólhat.

Fórum téma
Ha az oldal valamelyik fórumában új beszélgetés témát szeretnénk nyitni, használjuk a fórum téma létrehozása lehetőséget.

Hozzászólások
Hozzászólás beküldés
A tartalom beküldés mellett a regisztrált felhasználók hozzászólhatnak valamelyik fórum, valamelyik fórumtémájához.
Az aktív fórum témák valamelyikére kattintva, láthatóvá válnak a témában beérkezett hozzászólások. Hozzászólhatunk a téma alap kérdéséhez, vagy válaszolhatunk az egyik hozzászólásra.

Ha kérdés van kérdezzetek itt a fórumon.

Kategóriák:

Hozzászólások

#1 admin : Honlap használat

Olvassátok el, a Honlap használat menüpont alatti dokumentumot.