Ismerős úton járunk...

Ma, 2008. július 11-én pusztaszentlászlói csapatunk újra a Kárpát- medencei Szentlászló nevű települések találkozójára indult. Az utazás hosszú órái beszélgetéssel telnek, felelevenítjük az elmúlt esztendők találkozóit, a sok személyes és közösségi élmény, emlék új meg új történetet juttat eszünkbe, s közben gyorsabban halad az idő, mellettünk rohan a táj.
Kaposvárt elkerülve a Dél-Zselic lankái között megbúvó településeket megpillantva a tavalyi, Baranya megyei Szentlászlón töltött derűs napokra terelődik a beszélgetés.
Ahogy a falu határában megállunk pihenni, s lelkes múltidézésbe kezdünk. Ezernyi élmény tolul fel, egymást érik a vidám elbeszélések, adomák.
Hálás szívvel gondolunk vissza tavalyi vendéglátóinkra, akik rendkívül a sok színes, gazdag és értékes élmény birtokába juttattak minket.
Visszagondolunk a csertői Hollósi Vendégházra, ahol csodaszép környezetben biztosított számunkra kényelmes, minden igényt kielégítő szállást a házigazda település polgármestere.
Jó szívvel idézzük fel a kirándulásokat a szőlőhegyre, Almamellékre, Antalszállásra, Ibafára, Csebénybe,... s még ki tudná felsorolni azt a sok-sok környékbeli helyszínt, amit a szervezők bevontak, beszerveztek számunkra azért, hogy minden ott töltött napunk maradéktalan örömmel, élményekkel teli szórakozással teljen. A csoport két kedves kísérője még Pécsre és Szigetvárra is elkísérte a csapatot, fáradhatatlanul segített, gondoskodott.
A település Csuhémúzeumában látott alkotások, a Tájházban megőrzött helyi hagyományok, a hangulatos esti séták a falu szépen gondozott, virágos utcáiban, maradandó emlékek a számunkra.
A Szentlászló települések számára megalkotott közös zászló, a zászlóavatás, az Isván a király rockopera, s az estet méltóképpen záró tűzijáték emlékképei kísérnek bennünket, ahogy elhaladunk ezen a tájon.
Szentlászló falu vezetése és lakói szép példáját adták az összetartásnak, kitűnő szervezésnek, a kifogástalan, minden igényt kielégítő vendégszeretetnek.
Jó visszagondolni ezekre a tavalyi napokra.